Hvorfor bliver mit fulde navn vist?

Årsagen til det er, at vi i flere år oplever, at svindlere i stigende grad gemmer sig bag opfundne navne, når de eksempelvis sælger fiktive varer over nettet og lokker andre brugere til at sende dem penge. Det ønsker vi at sætte en stopper for. Derfor fremgår fulde navn nu i appen.

Læs mere om øget sikkerhed i appen her.

De nye sikkerhedselementer vil være:

• Dit fulde juridiske navn vil altid fremgå i MobilePay, både når du swiper og modtager penge. Det vil derfor ikke længere være muligt at benytte et såkaldt alias, f.eks. at kalde dig selv for Julemanden eller Superkvinden. Baggrunden er, at vi over årene i stigende grad har set kriminelle gemme sig bag opfundne navne, når de eksempelvis sælger fiktive varer over nettet og lokker andre brugere til at sende dem penge. Det ønsker vi at sætte en stopper for!
  • Du kan nu meget enkelt blokere en anden bruger. En sådan blokeringsfunktion har været et stort ønske hos nogle brugere i lang tid. Den vil gøre det muligt straks at lukke ned for stalking og trusler, som uønsket fremkommer gennem kommentarer til betalinger i appen.
  • Som bruger kan du kun være aktiv på MobilePay på én enhed ad gangen. For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal en bruger logge ind med MitID + SMS-kode (heldigvis er det meget, meget nemt), når brugeren logger ind på MobilePay på en ny enhed. Det er relevant for brugere, der benytter MobilePay på forskellige smartphones eller tablets.