Verdenspremiere på lynmobilbetaling på tværs af telefontyper

10. april 2017​

Premiere på lynmobilbetaling på tværs af telefontyper

Som den første butikskæde i verden kan KIWI fra i dag tilbyde sine kunder lynhurtige mobil-betalinger gennem den velkendte kortterminal for både Android- og iPhone-telefoner. Kunden kan nu MobilePay-lynbetale fra låst skærm for beløb op til 250 kroner. Dagrofa-koncernens øvrige kæder MENY, SPAR, Min Købmand og Let-køb følger med de kommende måneder.

 
MobilePay er klar med lynbetaling fra låst skærm. (00:30)

​Som første butikskæde i verden tilbyder dagligvarekæden KIWI fra i dag alle sine kunder lynhurtige mobilbetalinger fra den velkendte betalingsterminal for både Android- og iPhone telefoner. Kunden kan fra låst skærm blot holde telefonen hen over betalingsterminalen og straks få beløbet op på skærmen som MobilePay-betaling. Derpå godkender kunden med et tryk. 

Ved beløb over 250 kroner skal kunden logge ind i MobilePay-appen, hvorefter beløbet automatisk kommer op på skærmen og godkendes med et swipe.

”Vi er stolte over, at Dagrofa og KIWI i dag gør det markant nemmere for vores kunder at betale digitalt fra mobiltelefonen. Ikke blot åbner vi nu for nye terminaler, hvor alt er samlet, så det er nemt at overskue for både kunde og ekspedient uden bøvl med ekstra bokse. Samtidig tilbyder vi også en unik mulighed for mobilbetaling fra låst skærm for stort set alle telefoner. Det er en stærk MobilePay-løsning, som vil give vores kunder en endnu bedre oplevelse, når de handler i vores butikker,” fastslår koncernchef Per Thau, Dagrofa, en af landets største dagligvarekoncerner.


Hurtig MobilePay på 2000 Dagrofa-betalingsterminaler
103 KIWI-butikker tilbyder fra i dag MobilePay-lynbetalinger på integrerede Verifone-terminaler. Disse terminaler kan håndtere de mest udbredte telefontyper og alle betalingstyper, også det mobile dankort. De kommende måneder følger resten af Dagrofas kæder trop: MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb. Det samme gør en stribe andre kendte danske kæder.

Verifone er leverandøren af Dagrofas omkring 2000 betalingsterminaler og har som ambition at levere en åben løsning, der giver butikkerne frit valg blandt samtlige betalingsløsninger, herunder markedets mest benyttede betalings-app MobilePay.

”Dagrofa har taget konsekvensen af den hastige udvikling på betalingsområdet. Det er klogt at have systemer til at håndtere både nuværende og fremtidige betalingsformer gennem en åben løsning med fri konkurrence. Aktuelt vinder vi markedsandele, fordi butikkerne ikke ønsker at være låst. Vores kunder tror ligesom os på, at forbrugerne i stigende grad ønsker at betale med deres mobiltelefon,” siger Chris Lund-Hansen, direktør for Verifone i Danmark.

Butikkerne vil nøjes med et styk hardware
Også hos MobilePay er der stor tilfredshed med at kunne præsentere næste generation af butiksløsninger i en nemmere, mere brugervenlig og hurtigere udgave end før set.

”I første fase lancerede vi den hvide MobilePay-boks. Siden har vores butikskunder i stigende grad efterspurgt en løsning, hvor MobilePay-betalinger kan foregå i den klassiske kortterminal, så butikken kun behøver et styk hardware,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, som udover aftalen med Verifone også har aftaler med Bambora, der sælger Ingenico-terminaler,og danske GoAppified:
 
”Samtidig gør vi nu forbrugerens oplevelse mere smidig, fordi man kan betale direkte fra låst skærm uden at skulle gennem MobilePay-appen. Desuden har vi nyligt sænket vores priser kraftigt. Så vi tror på voksende udbredelse og fortsat høj vækst for MobilePay-betaling i danske virksomheder i tæt samarbejde med vores partnerbanker.”

 

 

Facts om lynbetalinger med MobilePay

  • Løsningen virker fra over 90% af alle danske mobiltelefoner.
  • Løsningen virker på iPhone 5S og nyere modeller.
  • Man betaler fra låst skærm. Inden betaling skal man aktivere skærmen - ligesom hvis man skal se, hvad klokken er. 
  • ​Man kan betale op til 250 kr. fra låst skærm fem gange i træk. Derefter bliver man bedt om at gennemføre den sjette betaling via MobilePay-appen.
  • Misbrug af lynbetalings-løsningen hæfter MobilePay som normalt for, ligesom i andre løsninger til betaling i butik.

Læs mere om løsningen her​​​​​