27. november 2023

Black Week 2023: Endnu en rekord e-handelsuge for MobilePay

Trods teknisk recession og pres på de danske webshops handlede danskerne på nettet med MobilePay som aldrig før under Black Week og Black Friday. Henover ugen nåede MobilePay op på 3 milliarder kroner i omsætning og 4,6 millioner transaktioner.

MobilePay i Black Week 2023

Selv om bekymringerne omkring danskernes forbrug har stået i kø, slog MobilePay i den forgangne uge endnu engang rekord for handel på nettet. 

Ved midnat i går søndag endte omsætningen på godt 3 milliarder kroner igennem hele Black Friday-ugen, en vækst på 10%. Målt i transaktioner swipede de indkøbsivrige danskere 4,6 millioner gange mandag morgen til søndag aften.

Som den foretrukne betalingsløsning blev MobilePay benyttet omkring seks ud af ti gange på nettet, når danskerne handlede henover Black Week.

Om Danmark samlede e-handel også gik i rekord, kan ikke med sikkerhed udledes af MobilePays tal. Baggrunden er, at MobilePay siden sidste år har øget sin markedsandel gennem forbedret omsætning i den enkelte webshop, flere webshops som kunder og flere unikke ehandels-brugere.  
Vipps MobilePay management
Det er en stor glæde, at MobilePay fortsat har vækst og tager markedsandele i nethandel. Der er ingen tvivl om, at den nemme og brugervenlige betalingsform efterhånden er blevet den foretrukne løsning hos stort set alle MobilePays brugere, som handler på nettet.

Anette Bøje, landechef hos Vipps MobilePay

Black Week æder sig ind på Black Friday

I år har tendensen igen været, at Black Friday afleverer omsætning til Black Week. Mandag til torsdag voksede MobilePay i e-handel således med 11% målt i kroner og 6 procent målt i transaktioner. I kroner er det en stigning fra 1,2 milliarder sidste år til 1,35 milliarder i år. 

Selve Black Friday startede lidt svagt, men tog så fart og endte med igen at sætte MobilePay-rekord med en vækst på 4% i omsætning. Ved midnat fredag havde MobilePay passeret 920 millioner kroner svarende til 1,3 millioner transaktioner. Gennemsnitskøbet var på 706 kroner.

Klimaks Black Friday var tidsrummet 21.00-22.00. Her swipede de danske forbrugere for 67 millioner kroner og gennemførte hundredetusinde køb på en time.

Den høje omsætning fortsatte lørdag og søndag med rekorder begge dage. 
   
”Trods den usikre økonomiske situation har webshops været aggressive med mange gode tilbud. Og danskerne har turdet bruge penge, endda til voksende gennemsnitsbeløb,” siger Anette Bøje, landechef hos Vipps MobilePay:

”Det er en stor glæde, at MobilePay fortsat har vækst og tager markedsandele i nethandel. Der er ingen tvivl om, at den nemme og brugervenlige betalingsform efterhånden er blevet den foretrukne løsning hos stort set alle MobilePays brugere, som handler på nettet.” 

Favoritkøb med MobilePay på nettet i Black Week: Tøj, elektronik, legetøj, skønhedsprodukter, hobby og bøger. 

Kontakt: Peter Kjærgaard, presseansvarlig Vipps MobilePay, mobil +45 25 42 42 02