MobilePay i jyske bybusser

17. september 2015​

MobilePay i jyske bybusser

Passagerer i Horsens kan fra i dag betale med MobilePay, når de kører med bybussen i Horsens. Midttrafik overvejer at udbrede tiltaget, hvis det bliver en succes.

​​Slut med at bøvle med kontanter. Nu kan buspassagerer i Horsens købe billetten med MobilePay.
Som de første i Danmark kan passagerne i Horsens bybusser bruge MobilePay til køb af almindelige enkeltbilletter. Kunden oplyser chaufføren, hvor man skal hen og betaler ved at holde mobiltelefonen hen til en boks i bussen.  Betalingen overføres via MobilePay uden man skal taste nummer og beløb selv. Når betalingen er godkendt og gennemført, får kunden selve papirbilletten, som vises ved evt. billetkontrol eller omstigning.

Kunderne efterspørger mobilbetaling
Horsens bybusser er valgt som forsøgsområde, fordi mobilbetaling i forvejen er udbredt i Horsens. Ikke bare i detailbutikker, men også hos kommunens borgerservice, når borgerne f.eks. skal betale for pas.

”Vi er glade for at kunne tilbyde i bybusserne i Horsens. Kunderne efterlyser mobilbetaling, og med dette tiltag er jeg sikker på, at vi er med til at øge tilgængeligheden til den kollektive trafik. Hvis forsøget bliver en succes, vil vi overveje at udbrede tiltaget til hele Midttrafik”, siger Hans Bang-Hansen, Formand for Midttrafiks bestyrelse.

Betalingsløsningen med MobilePay i bybusserne er den samme, som findes i kassen i flere butikker, som REMA 1000, Matas og hos McDonald’s. Læs mere om betalingsløsningen her.
​​
 

Fakta om MobilePay

  • Mere end 2,3 millioner MobilePay-brugere har i løbet af de sidste 3 måneder brugt MobilePay.
  •  Mere end 14.000 butikker modtager betaling via MobilePay fordelt på de forskellige erhvervsløsninger.
  • På en måned gennemføres mere end 120 millioner transaktioner med MobilePay.