Hvorfor oplever jeg problemer, når jeg tilføjer kort i appen, eller når jeg handler online?

Når du oplever problemer med at tilføje kort i appen, eller når du handler online, er det ofte fordi dit kort ikke er gjort klar til at bruge MobilePay. Du skal i de fleste tilfælde bruge NemID/MitID for, at gøre dit kort klar til MobilePay. Har du ikke et NemID/MitID eller er du under 15 år, så læs mere nederst på siden.

Jeg har NemID/MitID

Der gælder de samme sikkerhedsregler for MobilePay, som når du normalt handler på nettet. Det betyder, at når et kort skal tilføjes i MobilePay, så skal kortet igennem en ekstra sikkerhedgodkendelse via det sikkerhedssystem, som er tilknyttet til dit kort. Ofte giver disse  sikkerhedssystemer følgende muligheder:

Godkendelse via NemID/MitID

Godkendelsen via NemID/MitID-nøgleappen er typisk det nemmeste, men der er nogle forhold du skal være opmærksom på:

  • For at kunne godkende betalinger via NemID/MitID, så kræver det, at du har nøgleappen eller én nøgleviser. Processen fungerer desværre ikke med et nøglekort. Hvis du ikke allerede har nøgleappen, kan du nemt downloade den. 

Engangskode tilsendt via SMS samt et personligt kodeord

Godkendelse via SMS og personlig kodeord, er et godt alternativ hvis du ikke har en nøgleapp eller nøgleviser. Der er dog nogle forhold du skal være opmærksom på:

  • Du skal først oprette et personligt kodeord til dit betalingskort, før du kan bruge dit personlige kodeord med MobilePay.
  • Du kan i de fleste tilfælde oprette et personligt kodeord, og tilknytte et mobilnummer til kortet på Nets' hjemmeside her nets.eu/3ds. Du skal bruge NemID/MitID for at logge ind på siden (alle NemID/MitID-nøgletyper fungerer).
  • Bemærk, hvis du får fejl-beskeden på Nets' hjemmeside 'Der opstod en fejl ved indtastning af dit kortnummer', så skal du kontakte din egen bank, som kan hjælpe dig videre med at få oprettet et personligt kodeord, som du kan bruge til online handel.

Har du  ikke NemID/MitID eller er du under 15 år?

Kontakt din bank, så kan de hjælpe dig med, at gøre dit kort klar til nethandel. Læs mere i vores guide til unge.

 

 

 

Relaterede spørgsmål

Andre spørgsmål om Generelt

Hjalp denne information?

Fandt du ikke den hjælp, du ledte efter på hjemmesiden? Fortæl os, hvad du synes, der mangler, så vi kan få det med her på siden. Husk, vi har ikke mulighed for at svare på det, du skriver i feedback-feltet.

Godt at høre.

Tak for din feedback. Husk, vi har ikke mulighed for at svare på det, du skriver i feedback-feltet.

Der er desværre sket en fejl.