Brug MobilePay sikkert når du handler på nettet

Hvor der findes penge, findes der svindlere. Det er også vores erfaring. Men hvis du kender faldgruberne, er det ikke så svært at lure, hvornår du står overfor et svindelnummer.

Betaling med MobilePay Online i en online demo butik.

Spot en fake webshop

Få her e-mærkets råd til, hvordan du undgår at blive snydt. 

  • Tjek ’Om-os’-siden. Fupsider ligner ofte rigtige webshops. Men tit prioriterer de ikke en god fortælling om dem selv. Tjek derfor, om der overhovedet findes en ”om os- side”, og hvordan teksten er skrevet. 
  • Lidt for billige mærkevarer. Mange fupbutikker reklamerer med store besparelser på kendte mærkevarer som Nike, Gucci eller Timberland. Det kan være et par sneakers, der normalt koster 1200 kr., men på fupbutikken koster de under 400 kroner. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også.
  • Sprogfejl. Størstedelen af fupbutikkerne får oversat al tekst af en computer. Derfor er fupbutikker tit fulde af sprogfejl og mærkelige formuleringer.
  • Underlige webadresser. Tjek altid, om webadressen passer til det, webshoppen sælger. Mange fupbutikker har overtaget en gammel webadresse, som slet ikke har noget med varerne at gøre.
Billede til Online om synligt logo

Når du køber af privatbrugere

  • Brug MobilePay, når du handler brugt og vil undgå at købe hælervarer. Det bliver også anbefalet af Det Kriminalpræventive Råd. MobilePay er knyttet op på cpr.nr. og bankkonto, som kan spores tilbage til sælgeren. Og det er der ingen udbydere af hælervarer, der er interesserede i. 
  • Mød sælger ansigt til ansigt, når du køber fysiske varer. Så kan du se varen, inden du betaler for den. 
  • Køber du ikke-fysiske varer, som fx koncertoplevelser eller virtuelle varer som skins i computerspil, så tjek om udbyderen har en officiel handelsplatform for videresalg. Du løber en risiko for at blive snydt af sælgeren, hvis du handler uden om de officielle kanaler. 
  • Vær opmærksom på, at hvis du laver opslag, hvor du søger en bestemt vare – kan det tiltrække svindlere.
  • Er det for godt til at være sandt? Så er det nok sådan. Vær kritisk, hvis varen sælges billigere end andre steder. 

Undgå snyd, når du betaler med MobilePay

Kortforsikring med MobilePay

Hvilke kortforsikringer gælder ved MobilePay-betalinger?

Dine kortforsikringer gælder kun, når du bruger MobilePay til online handel. Når du betaler med MobilePay i fysiske forretninger, gælder kortforsikringerne desværre ikke.

Hvad gælder i betalingssituationen?

Der er forskel på, hvordan du betaler i MobilePay-appen.

Betaler du i en butik eller i apps, eller et abonnement eller faktura, så betaler du direkte med MobilePay. Her gælder MobilePays betingelser, og eventuelle indsigelser skal ske til MobilePay.

Rent praktisk kan vi gennemføre betalingen fra et kort eller en konto, hvis det er en bank, som MobilePay samarbejder med. Du er stillet ens i begge tilfælde. Vær opmærksom på, at kortforsikringer m.v. ikke dækker.

Betaler du i en webshop, så betaler du via MobilePay med dit kort. Her gælder de regler, som er knyttet til dit kort, og eventuelle indsigelser skal ske til din bank. Din dækning afhænger af typen af betaling og af korttypen.

For at du aldrig skal være i tvivl, kan du se din betalingsmetode i MobilePay-appen, inden du godkender dit beløb. Når der betales med et kort, så vil der stå ”Du betaler direkte til butikken med dette kort”, og det fremgår også på den betalingskvittering, du får. 

Hvis der ikke står noget, så betales der direkte med MobilePay og ikke via dit kort.

Har du oplevet snyd i en handel?

Er du blevet snydt i en handel, hvor du betalte med MobilePay? Læs mere her

Har du spørgsmål?