MobilePay til unge

Sådan får du MobilePay som ung

Er du mellem 13 og 15 år? Så kan du sagtens få MobilePay, selvom vejen dertil har et par bump. Vi har lavet en guide med de trin, som du sandsynligvis skal igennem. Det hele afhænger dog af, hvilket kort og hvilken bank du har.

Hvad skal der til?

Tjek først, at du opfylder alle kravene. Dernæst gælder det om at få dit kort åbnet til nethandel. Det kan dine forældre måske klare - ellers skal de kontakte banken. Måske dit nuværende kort ikke kan åbnes for online handel – alt det kan banken fortælle dig mere om.

Bagefter skal kortet tilmeldes 3D Secure, som er en sikkerhedsløsning, der bruges ved nethandel. Det kan de fleste klare med MitID. Ellers kan du spørge din bank: "Hvordan gør jeg mit kort klar til online-handel?"

Når alt det er på plads, kan du endelig tilmelde dig MobilePay. Der er altså lidt benarbejde for dig, før du overhovedet kan komme i gang med at få MobilePay.

1.

Gør dit kort klar til online handel

For at få MobilePay skal dit betalingskort være sat op til online handel. Måske kan dine forældre selv gøre det i deres netbank. Ellers skal de kontakte banken. 

 

Dine forældre kan eksempelvis sige til banken: “Jeg vil gerne åbne mit barns kort for online handel og tilknytte et mobilnummer til kortet.

 

Dit kort skal også aktiveres til 3D Secure. Det er lettest at gøre via MitID. Nogle banker er endnu ikke klar med MitID, og så kræver det en kode på SMS. Derfor skal du sikre dig, at banken har tilknyttet dit mobilnummer til dit kort.

 

Bemærk, som Danske Bank-kunde skal du springe dette trin over og i stedet gå til danskebank.dk/kortstyring.

Billede af mobil og bank ikon.
2.

Vær klar med MitID

Hent MitID appen og opret dig som bruger. Det kan du gøre allerede som 13-årig.

 

Du skal have dit pas parat.

 

 MitID er nødvendigt, når du skal oprettes som bruger i MobilePay. Du får sandsynligvis også brug for MitID til at gøre dit kort klar til onlinehandel.

Billede af desktop og bank ikon.
3.

Tilmeld dit kort til online handel

“Jamen, har banken ikke allerede gjort mit kort klar til online handel?

 

Jo, banken har åbnet dit kort op for online handel. Nu skal du selv aktivt tilmelde dit kort til online handel. Enten sker det ved at forbinde dit kort og telefonnummer igennem et kodeord. Eller også drøner du bare igennem med MitID. Det hele starter på denne side: nets.eu/3ds.

 

Der findes også en udførlig vejledning om 3D Secure. Det er skabt for at gøre det mere sikkert at handle på nettet – så det er bare for vores alles bedste og ikke for at drille. 

Billede af betalingskort.
4.

Åbn MobilePay

Nu er du endelig klar til at gå videre. Åbn MobilePay-appen og følg flowet for at oprette dig som bruger.

 

Når du indtaster dine kortoplysninger, bliver du bedt om at indtaste MitID. Hvis din bank ikke er klar til at indrullere kortet med MitID, skal du i stedet trykke på knappen “SMS+kode”. Hvis du ikke kan se knappen, mangler banken at tilknytte dit mobilnummer til dit kort. Så er du slået tilbage til punkt 1. 

 

Ellers er det bare et par tryk til og så...

Billede af mobil med MobilePay-logo.

...Tillykke, du har nu MobilePay 🎉

Friends hanging out in a scate park.Gode råd om sikkerhed til unge og forældre