MobilePay til unge

Sådan får du MobilePay som ung

Er du mellem 13 og 15 år? Selvom vejen til at blive klar til MobilePay har et par bump, så kan det sagtens lade sig gøre. Vi har lavet en guide med de trin, som du sandsynligvis skal igennem. Det hele afhænger dog af, hvilket kort og hvilken bank, du har.

Hvad skal der til?

Først gælder det om at få dit kort åbnet til nethandel. Det kan dine forældre måske klare - ellers skal de kontakte banken. Måske dit nuværende kort ikke kan åbnes for online handel – alt det kan banken fortælle dig mere om.

Bagefter skal kortet tilmeldes 3D-secure, som er en sikkerhedsløsning, der bruges ved nethandel. Måske kræver det et NemID, som banken kan give dig, selvom du er under 15 år.

Når alt det er på plads, kan du endelig tilmelde dig MobilePay. Der er altså lidt benarbejde for dig, før du overhovedet kan komme i gang med at få MobilePay.

1.

Kontakt din bank

For at få MobilePay skal dit betalingskort være sat op til online handel. Måske kan dine forældre selv gøre det i deres netbank. Ellers skal de kontakte banken.

 

Dine forældre kan eksempelvis sige til banken: “Jeg vil gerne have åbnet mit barns kort for online handel.

 

I flere banker kræver det et bankudstedt NemID. Det kan du sagtens få selvom, du er under 15 år. Det sendes med posten. Bemærk, som Danske Bank-kunde skal du springe dette trin over og i stedet bruge denne side.

 

De fleste kan ikke bruge MitID til indrullering af kortet endnu.

Billede af mobil og bank ikon.
2.

Aktiver NemID

Log på din netbank for at aktivere dit NemID fra banken. Brug dit bruger-ID og den midlertidige adgangskode, som der står i dit brev.

 

Hvis dit kort kan tilmeldes uden NemID fra banken (fx hvis du er kunde i Danske Bank), kan du springe trinnet over.

Billede af desktop og bank ikon.
3.

Tilmeld dit kort til online handel

“Jamen, har banken ikke allerede gjort mit kort klar til online handel?

 

Jo, banken har åbnet dit kort op for online handel. Nu skal du selv aktivt tilmelde dit kort til online handel ved at forbinde dit kort og telefonnummer igennem et kodeord på denne side: nets.eu/3ds.

 

Der findes også en udførlig vejledning om 3D Secure. Det er skabt for at gøre det mere sikkert at handle på nettet – så det er bare for vores alles bedste og ikke for at drille. Kodeordet du opretter herinde, skal du huske, for du skal bruge det lige om lidt.

Billede af betalingskort.
4.

Åbn MobilePay

Nu er du endelig klar til at gå videre. Åbn MobilePay-appen og opret dig som bruger.

 

Når du har indtastet dine kortoplysninger, bliver du sandsynligvis bedt om dit NemID. Men som ung virker dit NemID fra banken ikke her. I stedet skal du trykke på knappen “SMS+kode”.

 

Her skal du logge ind med dit telefonummer og det kodeord, du oprettede på nets.eu/3ds.

 

Et par tryk til og så...

Billede af mobil med MobilePay-logo.

...Tillykke, du har nu MobilePay 🎉

Friends hanging out in a scate park.Gode råd om sikkerhed til unge og forældre