6. februar 2022

Nethandel overgår nu fysiske butikker

MobilePay havde rekordvækst i 2021 og har nu passeret over en million daglige betalinger i gennemsnit. Særligt onlinehandlen er boomet i en grad, så danskerne nu handler for flere penge på nettet end i fysiske butikker med MobilePay.

2021 har været endnu et markant rekordår for MobilePay. Ved nytår vil danskerne have overført omkring 424 millioner gange med den populære app svarende til 160 milliarder kroner. Det er første år nogensinde, at MobilePay har over en million transaktioner i gennemsnit om dagen. Målt i kroner er væksten på 29% siden 2020, som også satte rekord.

Nethandelen udvikler sig eksplosivt i disse år

Mest bemærkelsesværdigt er, at danskerne nu bruger flere penge på at handle med MobilePay på nettet end i fysiske butikker. MobilePays betalinger i butikker og webshops er i 2021 steget med 64% målt i kroner og løber nu op i over 69 mia. kr. Af dette beløb udgør knap 45 mia. kr. salg af varer og ydelser på nettet.

Vi har en rigtig fin vækst i de fysiske butikker. Men nethandelen løber bare markant hurtigere og udvikler sig eksplosivt i disse år,” siger Claus Bunkenborg, direktør hos MobilePay:

Sidste år voksede MobilePay i nethandel med 84%. I år er væksten 86%. Samtidig handler danskerne for meget større gennemsnitsbeløb på nettet end i fysisk handel. Desuden ser vi stor vækst i antallet af brugere, der e-handler med MobilePay. På et år er det steget fra 2,7 millioner til over 3,4 millioner. Dermed benytter danskere i alle aldre og sociale lag nu MobilePay til nethandel. Jeg er sikker på, at det er MobilePays brugervenlighed, der driver den store fremgang.

Claus Bunkenborg, CEO at MobilePay
Jeg er sikker på, at det er MobilePays brugervenlighed, der driver den store fremgang.

Claus Bunkenborg
CEO, MobilePay

35.000 nye butikker og webshops med MobilePay-løsninger i 2021

I de første år var overførsler mellem private den dominerende brug af MobilePay. Det har ændret sig. Erhvervsbetalinger med MobilePay vokser nu hurtigere og nåede i november for første gang over halvdelen af alle betalinger, nemlig 51%. En væsentlig årsag er den øgede brug af MobilePay til nethandel samt knap 36.000 nye butikker i 2021, som bragte det samlede antal butikker og webshops med MobilePay op på omkring 200.000.

Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi vi er en universel løsning, der kan bruges i alle betalingssituationer. Danskerne benytter i stigende grad også MobilePay til faste betalinger og regninger. Hver fjerde voksne dansker bruger nu MobilePay til faste betalinger,” siger Claus Bunkenborg:

MobilePay har desuden de seneste år udvidet produktsortimentet med nye løsninger, der gør knap 4,4 millioner danske brugeres hverdag meget lettere. Mere end en halv million danskere har nu modtaget gaver via MobilePay, og hver måned indbetaler mere end 400.000 til en MobilePay Box, vores løsning, der gør indsamlinger af enhver art sjovt og nemt.

Rekordomsætning i november og december

November måned med Black Friday som motor satte ny månedsrekord, da antallet af transaktioner i Danmark passerede 41 millioner og overførslerne målt i kroner nåede 14,8 mia. kr. December ventes at lande marginalt lavere.

Læs mere