19. august 2020

Nu kan alle i Grønland få MobilePay

De sidste forhindringer er ryddet af vejen, så alle i Grønland nu kan få MobilePay. Samtidig kan alle brugere af MobilePay fremover betale både i Danmark og Grønland.

Fra i dag kan alle ca. 40.000 borgere i Grønland over 13 år samt grønlandske virksomheder få MobilePay. Adgangen gælder alle MobilePay-produkter og svarer helt til de løsninger, som er kendte og meget brugt i Danmark.

Introduktionen af MobilePay i Grønland vil gøre det meget lettere f.eks. at dele en regning på restaurant, give en digital gave, støtte en indsamling, betale i en fysisk butik eller handle online. 

For at få MobilePay i Grønland skal brugeren først knytte sit grønlandske telefonnummer til et dansk telefonnummer. Det kan man gøre gratis på tusass.gl, hvis man har et Tusass-abonnement. Derefter skal man downloade MobilePay-appen på smartphonen og oprette sig med det nye danske telefonnummer, sit kontonummer til at modtage penge på, betalingskort og CPR-nummer eller NemID. Kort, der kan anvendes til MobilePay, er VisaDankort, Dankort og Mastercard.

GrønlandsBANKEN og TELE-POST har i fællesskab løst det udestående problem omkring de forskellige danske og grønlandske telefonnumre, hhv. forskellige landekoder og forskelligt antal cifre.

”Vi er utroligt glade og stolte over at være med til at lancere MobilePay i Grønland. Jeg tror, udbredelsen kommer til at gå meget hurtigt. Det vil i høj grad bidrage til nemmere og mere smidige betalinger til gavn for hele det grønlandske samfund,” siger bankdirektør Martin Kviesgaard, GrønlandsBANKEN.

 
Claus Bunkenborg, CEO at MobilePay
Vi håber, at lanceringen af MobilePay i Grønland vil bidrage til en smidigere relation mellem virksomheder og borgere på tværs af Danmark og Grønland. Desuden forventer vi, at MobilePay vil gøre hverdagen lettere i et samfund, hvor kontanter fylder stadig mindre.

Claus Bunkenborg
Direktør for MobilePay

Lynhurtig og gratis håndtering af nye danske mobilnumre

Hos TELE-POST beretter adm. direktør Kristian Reinert Davidsen, at man har skabt en smidig arbejdsgang for at tilknytte et dansk mobilnummer til et grønlandsk nummer med et Tusass-abonnement. 

”Det har været os en stor glæde at være med til at fået løst den afgørende udfordring, som nu gør det muligt at give alle potentielle brugere i Grønland adgang til MobilePay. Vores løsning på tusass.gl er både brugervenlig og gratis. De første grønlandske MobilePay-brugere kan oprettes allerede i dag,” siger Kristian Reinert Davidsen.

Nemmere betaling i Danmark og Grønland

En ekstra fordel vil være, at brugere i Grønland fremover kan betale med MobilePay i Danmark, ligesom brugere i Danmark kan betale med MobilePay i Grønland.

”Vi håber, at lanceringen af MobilePay i Grønland vil bidrage til en smidigere relation mellem virksomheder og borgere på tværs af Danmark og Grønland. Desuden forventer vi, at MobilePay vil gøre hverdagen lettere i et samfund, hvor kontanter fylder stadig mindre” siger Claus Bunkenborg, adm. direktør for MobilePay.