27. december 2019

MobilePay passerer 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

Drevet frem af danskernes stigende brug af MobilePay i butikker og webshops passerer MobilePay i år 100 mia. kr. i overførsler. Omsætningen fra betalte transaktioner er øget med 60%, og antallet af butikker med MobilePay er steget kraftigt til nu 140.000.

MobilePay passerer 100 milliarder kroner i overførsler i 2019

For første gang runder MobilePay en trecifret årlig milliardomsætning. Når nytårsklokkerne ringer ind, har danskerne overført omkring 102 mia. kr. gennem den populære app.

Det er især brugen af MobilePay i butikker og webshops, som driver væksten. De betalte transaktioner er i kroner vokset med 60% gennem året. Ved sin fødsel var MobilePay alene en app til private overførsler. I dag er 39% betalte transaktioner. Omkring 140.000 butikker og webshops tilbyder nu danskerne MobilePay. Det er 20.000 flere butikker end ved starten af året.

"MobilePay er i dag et betalingsmiddel, som danskerne benytter i alle betalingssituationer. Løsningen er blevet en central del af Danmarks betalings-infrastruktur. Det forpligter. Vi er optaget af at fastholde brugervenlige løsninger, som samtidig er meget konkurrencedygtige på pris for de erhvervsdrivende,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark.

Trods stigende konkurrence fra internationale løsninger fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere og mere. I år er mange brugere også begyndt at anvende vores nye indsamlingsløsning, Box. Tidligt i 2020 kommer vi med en ny løsning, som vi ligeledes har store forventninger til.

Torben Gamst
CEO, MobilePay Denmark

Rekordomsætning i november og december

MobilePays samlede betalinger gennem året vil ved udgangen af december have passeret 330 millioner. Det er en vækst på 50 millioner transaktioner sammenlignet med 2018. Målt i penge voksede overførslerne med 18 mia. kr. til rekordbeløbet 102 mia. kr. 
November måned med Black Friday som motor satte ny all time high månedsrekord, idet antallet af transaktioner passerede 31 millioner, mens erhvervsomsætningen oversteg 3 mia. kr. 

”Trods stigende konkurrence fra internationale løsninger fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere og mere. I år er mange brugere også begyndt at anvende vores nye indsamlingsløsning, Box. Tidligt i 2020 kommer vi med en ny løsning, som vi ligeledes har store forventninger til,” siger Torben Gamst.

Endnu stærkere MobilePay-vækst i Finland

På MobilePays andet marked, Finland, er væksten procentuelt endnu stærkere, om end fra et lavere niveau. 7.000 nye finske virksomheder koblede sig på MobilePay i 2019, så antallet af butikker og webshops nu overstiger 20.000. Andelen af betalte transaktioner steg fra 20% til 32%. Og omsætningen i butikkerne steg med hele 300%.

”I Finland ser vi nu, at brugerne for alvor begynder at betale med MobilePay i butikker og webshops. Vores ambition om at blive den vindende finske løsning og stå stærkest muligt i Norden har fået yderligere vind i sejlene,” siger Claus Bunkenborg, CEO for MobilePay A/S.

Kontakt

Peter Kjærgaard
Head of Press, MobilePay
Mobil: +45 25424202