Rekordstort antal overførsler med MobilePay i september

8. oktober 2015​

Rekordstort antal overførsler med MobilePay i september

Det er rekordernes tid for MobilePay. Væksten accelererede i september, hvor både månedlige transaktioner og volumen slog rekorder.

​​September blev rekordernes tid for MobilePay.
Massiv vækst i september betød, at MobilePay slog alle hidtidige rekorder. De samlede overførsler satte ny rekord med 2,1 mia. kr. Og antallet af månedlige transaktioner steg til næsten 9 millioner.

Samtidig fortsatte den kraftige vækst i nye brugere, så antall​et af aktive mobilbetalere nu ligger over 2,3 mio. Dermed er MobilePay i brug på to ud af tre smartphones i Danmark. På lønningsdagen 30/9 udløste det endnu en rekord med 437.000 overførsler, svarende til 154 mio. kr.

Årsomsætning på vej mod 25 mia. kr.
Bankens vurdering er, at MobilePay fremadrettet over 12 måneder vil nå mindst 120 mio. transaktioner og en omsætning på mindst 25 mia. kr.

”På et år er MobilePays forretningsomgang femdoblet. Det overgår vist de mest ekspansive gazelle-virksomheder. Danskerne kan lide at være sammen om en god løsning, som benyttes af alle og samtidig i hastigt omfang vinder indpas i fysiske butikker, webshops, kommuner og godgørende indsamlinger,” siger chef for MobilePay i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen.

Mobile erhvervsbetalinger tager fart
Stærkeste tendens nu er, at mobile betalinger i erhvervslivet tager fart. 15.000 erhvervsdrivende bruger aktivt en af MobilePays' løsninger til erhverv. Tilgangen vokser med knap 1.000 butikker om måneden. I september slog antal butikstransaktioner rekord med over 1,3 mio. På tre måneder er alle MobilePay-erhvervsløsningerne vokset mellem 75 og 144 procent.

Over 1600 webshops tilbyder MobilePay. Samtidig har nye MobilePay-løsninger ved køb af togbilletter og brevporto på få måneder opnået markedsandele på over 30 procent. Til dato er 728 mio. kr. i butikkerne håndteret med MobilePay.

 ”MobilePay er uden sammenligning den hurtigste og nemmeste måde at betale med mobilen i danske butikskæder. MobilePay Kvittering og MobilePay Bonus vil fremover gøre det endnu nemmere at være forbruger og erhvervsdrivende i Danmark. Vi vil også lancere andre nye initiativer over de næste måneder. Og vi regner med fortsat kraftig vækst for MobilePay resten af 2015,” siger Mark Wraa-Hansen.
 

MobilePay i tal

  • 2,3 millioner aktive brugere

  • 9 millioner månedlige overførsler

  • 437.000 overførsler, eller 154 millioner kr. blev overført på selve lønningsdagen d. 30/9.

  • 120 millioner transaktioner og mindst 25 milliarder i forventet årlig omsætning.

  • 2/3 af alle smartphones i Danmark har installeret MobilePay.

  • 15.000 erhvervsdrivende bruger aktivt en af MobilePays' løsninger til erhverv. Tilgangen vokser med knap 1.000 butikker om måneden.

  • 1600 webshops tilbyder betaling med MobilePay.