Nu kan du få skattefradrag for MobilePay-donationer

23. november 2016​.​

Nu kan du få skattefradrag for MobilePay-donationer

Når Kirkens Korshær i denne weekend afvikler den første årlige landsindsamling, kan danskerne få skattefradrag automatisk, hvis de donerer med MobilePay.

​​Skattefradrag ved donationer Fremover kan du få automatisk skattefradrag, når du donerer via MobilePay. - Foto: PR​​
Næste gang en indsamler fra en velgørende organisation banker på din dør, kan du få skattefradrag automatisk, hvis du betaler med MobilePay. Ser du et indsamlings-show på tv, kan du ligeledes få skattefradrag, hvis du mobilepayer din donation.
 
Løsningen er kommet til verden i dialog med myndighederne og Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO. Brugerne skal blot inde i MobilePay sige ja tak til, at de velgørende organisationer automatisk oplyser SKAT om en donation. Derefter vil fradraget indgå i årsopgørelsen for indeværende skatteår.
 
Brugeren kan nemt oprette sig
Brugeren skal én gang for alle oprette sig ved brug af NemID. Her giver man samtidig samtykke til, at de velgørende organisationer kan benytte CPR-nummeret til skatteindberetningen. Det samtykke kan brugeren altid selv annullere, hvis man alligevel ikke ønsker skattefradrag.
 
”Det er en løsning, som vi har meget store forventninger til,” siger Robert Hinnerskov, generalsekretær i ISOBRO:
 
”Mange danskere støtter velgørende foreninger og er på den måde med til at kanalisere millioner af kroner ud til bl.a. verdens fattigste, sygdomsramte, socialt udsatte og mange andre gode formål. Danskerne har allerede taget mobilbetaling til sig, og det er derfor et særdeles godt tiltag, at man nu også får mulighed for at få fradrag for gaver, når man donerer penge på denne måde.”
 
Også skattefradrag for oktobers bidrag til Knæk Cancer og Dansk Flygtningehjælp
Hos MobilePay er der glæde over at have fået en løsning på plads, som kan benyttes af de 3,2 millioner brugere.
 
”Det har længe været et stort ønske for danske indsamlingsorganisationer at etablere en løsning, hvor skattefradraget automatisk fungerer gennem MobilePay. Samtidig har vi set, hvordan brugen af MobilePay til velgørende indsamlinger bare vokser og vokser. Derfor er det en stor glæde nu at kunne give både brugere og organisationer en nem og ubureaukratisk løsning,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, og fortæller, at det også er lykkedes med tilbagevirkende kraft at inkludere MobilePay-bidrag fra de seneste Knæk Cancer- og Dansk Flygtningehjælp-kampagner.
 

Sådan tilmelder du dig skattefradrag ved donationer i MobilePay 

  1. Åben 'Indstillinger' i menuen.
  2. Vælg 'Donationer' under 'Funktioner'.
  3. Slå 'Skattefradrag for donationer' til.
  4. Indtast dit NemID og du er tilmeldt.

 

Læs mere om hvordan jeres velgørende organisation kan tilbyde skattefradrag ved donationer i Mobilepay.

Download MobilePay til din smartphone
Vil du have MobilePay til din forretning?
Se vores løsninger til forretninger