MobilePay er med til at gøre en forskel

22. oktober 2015​

MobilePay er med til at gøre en forskel

Naturkatastrofer, flygtningestrømme og livstruende sygdomme. Når den barske virkelighed banker på står Danmark sammen og samler penge ind til hjælp. Mobilbetaling gør det let og hurtigt at give sit bidrag. I denne uge samles der ind til Knæk Cancer.

​​Med MobilePay det er hurtigt og nemt at donere til velgørende formål.
Det er populært at bruge MobilePay, når der doneres penge til nødhjælp og velgørende formål. I år er mobilbetaling for alvor slået igennem ved indsamlinger og tv-shows. Alle de største NGO'er i Danmark har valgt at anvende MobilePay som en del af deres primære donationskanaler.

Hos Red Barnet er forskellen på årets indsamling og sidste år til at mærke.

”Det er helt vildt. Tæt på 10 % af bidragene til os er doneret med MobilePay –Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år. Vi oplever at det betyder noget, når den der vil donere selv bestemmer beløbet og ikke er ’låst’ af et fortrykt girokort eller en fast sats på eksempelvis sms. Giveren er selv i førersædet, det er en klar fordel, ” fortæller Claes Amundsen, der er kommunikationschef hos Red Barnet.
 
Ingen kontanter –intet problem
Selvom vi har færre kontanter – både på os og i hjemmet, når de frivillige står med indsamlingsbøsserne, så oplever NGO'erne en øget villighed til at donere hos danskerne og indsamlingerne slå nye rekorder. Her er mobilen en vigtig aktør. Indsamlingskoordinator på ’Hjælp Nu!’ Stig Fog fortæller, at der på indsamlingsdagen i september blev registreret 300.000 transaktioner, hvor der blev doneret via mobilen.

”Mobilbetaling er nemt. Du kan gøre en forskel, mens du sidder i sofaen, og du kan selv vælge det beløb, du vil donere. Når man ser en stigning i mobilbetalingen er convenience en klar årsag,” lyder det fra Stig Fog.

Kræftens Bekæmpelse er glade for udviklingen
Hele ugen har der været fokus på Knæk Cancer. Indsamlingen kulminerer med et tv-show på lørdag, og  Kræftens Bekæmpelse, der står bag indsamlingen tager godt imod alternativer til de kontante donationer. 

”Der er heldigvis rigtig mange, der ønsker at støtte Knæk Cancer og de er glade for også at kunne bruge MobilePay. Vi er nødt til at følge brugernes adfærd og gøre det nemt for dem at støtte os. Derfor er vi glade for, at bankerne også følger med i udviklingen om at gøre det nemt at lave transaktioner fra mobile devices, siger Ken Helleskov Andersen, der er fundraisingchef i Kræftens Bekæmpelse.
 

Støt Knæk Cancer med MobilePay

Du kan støtte Knæk Cancer med MobilePay på tlf. 28 99 01 01 –beløbets størrelse er helt op til dig.

Læs mere om MobilePay til velgørende organisationer.