MobilePay-betaling i Nordens mest udbredte betalingsterminaler

1. september 2016​.​

MobilePay i Nordens mest udbredte betalingsterminaler

En ny partneraftale mellem Danske Bank og Verifone sikrer at MobilePay kan anvendes i betalingsterminaler over det meste af Norden. Dermed bliver det nemmere for butikker og forbrugere at benytte kontaktløs mobilbetaling.

​​​
​​MobilePay til betalingsterminaler Mobilen føres over terminalen og der kan efterfølgende betales med et swipe.
MobilePay-brugere kan fremover betale mobilt på Verifone-betalingsterminaler, som er gjort klar til kontaktløs mobilbetaling. Verifone er Nordens største leverandør med omkring 400.000 installerede betalingsterminaler og en markedsandel på over 60 pct. Det nye partnerskab understøtter derfor den fortsatte udbredelse af MobilePay i Danmark, Norge og Finland. Globalt set er 29 millioner betalingsterminaler leveret af Verifone.
 
Aftalen indebærer samtidig, at butikker med Verifone-terminaler kan håndtere betaling med MobilePay uden at skulle købe og installere ny hardware i kasselinjen. Desuden vil mange forbrugere opleve, at mobilbetaling bliver nemmere, fordi de kan anvende samme terminal, som de er vant til at bruge til betalingskort.


MobilePay til kortterminaler. Mobilen føres over terminalen og der kan efterfølgende betales med et swipe.

”Vores kunder er butikker og handlende, og de mærker et klart ønske fra forbrugerne om at kunne betale med MobilePay, som er installeret på ni ud af ti smartphones i Danmark. Den efterspørgsel kan vi nu imødekomme til glæde for vores kunder. Derfor kan dette samarbejde give både MobilePay og Verifone et stort boost,” siger direktør Chris Lund-Hansen fra Verifone.

Han fremhæver især den meget store gruppe af mindre handlende med en eller få enkeltstående betalingsterminaler. De får nu én samlet og moderne løsning, som både understøtter MobilePay, kort med chip og PIN samt kontaktløse kort.
 
Aftale understøtter MobilePays udbredelse i Norge og Finland
I Danske Bank betegner chefen for MobilePay, Mark Wraa-Hansen, Verifone som Nordens førende leverandør af betalingsterminaler både med hensyn til udbredelse og innovation. Verifone har desuden en dedikeret partnerskabs-tilgang og realistisk ambition om at være butikkernes samlende infrastruktur i forhold til alle typer betaling.

”Verifone-løsningen imødekommer ønsker fra nordiske butikskunder om at nøjes med ét stykke hardware og gør samtidig mobilbetaling endnu mere tilgængeligt, logisk og enkelt for forbrugerne. Aftalen understøtter vores ambition om at åbne MobilePay for partnere, som vil bidrage til at sikre forbrugere og butikker i Danmark, Norge og Finland den førende løsning til mobile betalinger,” siger Mark Wraa-Hansen.
 
Han fremhæver, at Verifone og Danske Bank har samme syn på konsekvent kundedrevet udvikling og brugervenlighed. Verifone har således sikret, at løsningen understøtter eksisterende MobilePay-funktioner som grønne kvitteringer og loyalitetsprogrammer. Dermed bliver Verifone-terminalen et fremtidssikret supplement til de øvrige løsninger i fysiske butikker d.v.s. terminalerne fra GoAppified, de hvide MobilePay-bokse kendt fra bl.a. supermarkeder og MobilePay Business.
 
Bluetooth chip muliggør trådløs mobilbetaling
Teknisk set bliver Verifones betalingsterminaler klar til at modtage betaling med MobilePay, når de får installeret en bluetooth-chip, som kommunikerer kontaktløst med mobiltelefonen. Verifone står for leverancen af chippen. Prisen vil enten være en lille månedlig ekstraomkostning eller være dækket af kundens serviceabonnement hos Verifone. Desuden skal butikken have en aftale om MobilePay med Danske Bank.

Udviklingsprojektet er allerede i gang, og Verifone og Danske Bank forventer at have de første kunder i fuld drift lige efter årsskiftet. I Danmark kan de første pilotkunder måske allerede være i gang i november. Norge og Finland forventes at være klar fra starten af 2017.
 
Dominos Pizza glæder sig til de nye terminaler
Hos Danmarks største pizza-kæde, Dominos Pizza, kan man næsten ikke vente med at få omstillet sine Verifone-terminaler til at kunne håndtere MobilePay. Kæden regner med at være klar fra november.

”Domino’s introducerede tidligere på året MobilePay til onlinetransaktioner til glæde for vores onlinekunder. Med integrationen i Verifone-terminalen fjerner vi endnu en handelsbarriere, så vores kunder i butikker og ved leveringer kan få endnu hurtigere og bedre service. Vores kunder får i gennemsnit leveret pizzaer på under 30 minutter. Med integrationen barberer vi yderligere to minutter af leveringstiden. Det lyder ikke af meget, men med mere end 250.000 leveringer pr. år er det et kvantespring,” udtaler Carsten Falk, direktør  for Dominos Pizza i Danmark.
 
Download MobilePay til din smartphone
Vil du have MobilePay til din forretning?
Se vores løsninger til forretninger