Første lufthavn klar med MobilePay

16. februar 2016​.​

Første lufthavn klar med MobilePay

Nu er det muligt at betale for alt lige fra duty free og tøj til mad og drikke i Aalborg Lufthavn – direkte via mobilen.

​​Hurtig betaling.  Mobilen føres hen over MobilePay-boksen og beløbet godkendes. - Foto: PR

Aalborg Lufthavn satser målrettet på at gøre de rejsendes tur gennem lufthavnen så smidig og brugervenlig som mulig. Derfor kan man fra i dag benytte MobilePay som betalingsform via mobilen, når man handler duty free, tøj samt mad og drikke ved lufthavnens forskellige butikker. Også de ventende i ankomstområdet kan benytte MobilePay, og det samme gælder i den kommende restaurant og vinbar, der åbner til Påske. 

Først med MobilePay i en lufthavn
For Aalborg Lufthavn har det været vigtigt at komme først med en digital betalingsløsning.

"Aalborg Lufthavn er i dag en topmoderne inden- og udenrigslufthavn, og alene sidste år rejste mere end 600.000 til udlandet direkte fra Aalborg. Derfor arbejder vi på at gøre turen gennem lufthavnen så hurtig og nem som mulig. Et af tiltagene på det område er MobilePay. Vi har valgt Danske Banks løsning, fordi kunderne i forvejen er vant til teknologien. Derfor forventer vi, at en god del af betalingerne fremover vil ske via mobilen", siger salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn Rikke Mølgaard.

Mobilbetaling som brugerne kender det
Rent teknisk er løsningen den samme, som forbrugerne i forvejen kender fra bl.a. Føtex, Matas, Bilka, Netto og Rema1000. Man aktiverer Bluetooth eller NFC og holder telefonen op mod den lille hvide brik ved kassen og godkender herefter beløbet med et swipe.

"Vi leverer flere og flere af disse integrerede kasseløsninger med både Dankort og MobilePay, og det er den samme løsning, som f.eks. Dansk Supermarked har valgt. Derfor er vi sikre på, at kunderne vil tage imod muligheden for også at betale digitalt i lufthavnen", siger Bjarke Dam Nielsen, specialist i MobilePay hos JCD, der står for lufthavnens kassesystemer.

 

Fakta om Aalborg Lufthavn

  • Aalborg Lufthavn er Danmarks tredje største lufthavn.
  • 1.456.496 passagerer i 2015.
  • Fra 2008-2015 er passagertallet steget med 37,8 procent
  • Lufthavnen har mere end 40 destinationer


Hurtig betaling med mobilen
Læs mere om hvordan du betaler med MobilePay ved kasseapparatet.

Ønsker du at tilbyde dine kunder mobilbetaling via kasseintegration?

Læs om MobilePay Point of Sale​​​​​​​​​