Flere banker tilslutter sig MobilePay

14. november 2016​.​

Flere banker tilslutter sig MobilePay

Nordea blev den første bank, der takkede ja til invitationen om at gå med som distributionspartner af MobilePay i Danmark og Norge. Nu følger aftaler med henholdsvis Jyske Bank og en række af de ca. 70 danske pengeinstitutter, der er med i BOKIS-samarbejdet. BOKIS er et fælles indkøbssamarbejde på kort- og betalingsformidlingsområdet for medlemmerne i Lokale Pengeinstitutter og Regionale Bankers Forening.

​​Nordiske partnere Det er forventningen, at flere andre banker i Danmark, Norge og Finland i løbet af de næste kvartaler beslutter at deltage i samarbejdet. - Foto: PR​​
Dermed udvides distributionspartnerskabet bag MobilePay med potentielt knap 70 danske lokale og regionale pengeinstitutter. Formålet er at sikre privat- og erhvervskunderne en mobil betalingsplatform med stor udbredelse, høj brugervenlighed og fokus på konstant innovation. 
 
”MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som især inden for person til person området har vundet stor udbredelse herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet. Samtidig får MobilePay adgang til kontoinfrastrukturen, som det kendes fra Swipp, så alle fremover kan få gavn af den omkostningseffektive konto til konto-løsning - til glæde for både kunderne og pengeinstitutterne. Samtidig sikres vi indflydelse på den fortsatte udvikling af MobilePay. Det har været vigtigt for os”, siger Jesper Schiøler, der er formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank. 
 
Bestyrelsen for Lokale Pengeinstitutter bakker fuldt op om aftalen og har en klar forventning om, at der vil være bred opbakning til løsningen blandt foreningens medlemmer. De enkelte pengeinstitutter vil nu blive tilbudt at tiltræde aftalen. Medlemmerne af Regionale Bankers Forening, Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank, har tilkendegivet, at de ønsker at tilbyde kunderne MobilePay. 
 
Jyske Bank ser frem til at tilbyde sine kunder MobilePay.
 
”Efter at Jyske Bank meldte ud, at vi forlader Swipp-samarbejdet, blev vi kontaktet af MobilePay og præsenteret for muligheden for at tilslutte os det nye partnerskab. Det har vi takket ja til, fordi vi ser MobilePay som et af de bedste og mest udbredte mobile betalingssystemer, der findes. Vi vil gerne medvirke til at videreudvikle MobilePay og skabe endnu mere konkurrencedygtige løsninger til gavn for vores kunder”, siger ordførende direktør Anders Dam, Jyske Bank. 
 
For privatkunderne i de tilsluttede pengeinstitutter vil der ikke ske ændringer, mens erhvervskunder, der ikke allerede har en MobilePay-aftale, vil blive tilbudt flytning af den eksisterende aftale til MobilePay. Indtil det sker, fortsætter de nuværende Swipp-aftaler uændret. 
 
Aftalen med Jyske Bank og BOKIS betyder, at MobilePay får en markant udbredelse hos danske privat og erhvervskunder, og samtidig øges opbakningen betydeligt til den videre udvikling af MobilePay. 
 
”Jyske Bank og BOKIS-bankerne repræsenterer en meget stor del af de danske pengeinstitutter, og jeg er glad for, at vi nu samler os om den videre udbredelse af MobilePay til gavn for alle vores kunder. Vi får skabt et solidt grundlag, hvor vi kan øge budgetterne til at innovere MobilePay, så vi har en stærkt konkurrencedygtig og brugervenlig løsning også fremover. Kombineret med adgangen til kontoinfrastrukturen på tværs af alle deltagende banker, som vi kender fra Swipp, vil det være det bedste fra begge verdener”, siger Jesper Nielsen, bankdirektør i Danske Bank. 
 
MobilePay og de nye distributionspartnere vil nu påbegynde implementeringen af distributionspartnerskabet, herunder at identificere den hurtigste og mest kundevenlige integration til kontoinfrastrukturen hos de deltagende banker.​
 

MobilePay er blevet en digital pengepung - fakta og nøgletal

  • MobilePay har i Danmark over 3,2 mio. registrerede brugere og over 36.000 erhvervskunder.

  • I 2016 ventes løsningen samlet at passere 180 mio. transaktioner og over 40 mia. kr. i volumen. Knap 25% af transaktionerne foregår i butikker/erhverv.

  • MobilePay er også tilstede i Norge og Finland. Antallet af registrerede brugere er her hhv. 230.000 og 190.000. En række erhvervsløsninger er lanceret i landene gennem 2016.

Klik her for infografik med masser af funfacts om MobilePay​​​

Download MobilePay til din smartphone
Vil du have MobilePay til din forretning?
Se vores løsninger til forretninger