Du skal være 13 år eller derover for at kunne bruge MobilePay. Du skal desuden have dit eget betalingskort. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/din værge give lov til, at du opretter dig som bruger. De skal ikke gøre noget aktivt andet end at fortælle dig, at du gerne må få MobilePay.
Når du tilføjer et nyt betalingskort i MobilePay, skal du bruge enten NemID eller en éngangskode samt et personligt kodeord. Er du under 15 år og har ikke NemID, så læs mere her.
Dine beløbsgrænser afhænger af, hvilke produkter du bruger, og hvordan du er identificeret i MobilePay. Der er tre forskellige niveauer:
Der findes både en daglig og en årlig grænse for, hvor mange penge du kan overføre. Jo bedre du er identificeret, desto flere penge kan du overføre.
Tjek dit nuværende identifikationsniveau og din årlige beløbsgrænse under Indstillinger i appen. Din årlige beløbsgrænse nulstilles automatisk hvert år den 1. januar.
Bemærk, at når du hæver dit identifikationsniveau og dermed din beløbsgrænse, kan du ikke sænke den igen.
CPR-nummer
NemID
Billedlegitimation (fuldt identificeret)
Når du betaler med dit kort via MobilePay i online-butikker, er der ingen beløbsgrænser, hverken daglige eller årlige - uanset hvordan du er identificeret.
De samlede indbetalinger i din MobilePay Box kan maksimalt være på i alt 30.000 kr. årligt. Du kan dog godt have op til tre MobilePay Box på samme tid.
Du kan maksimalt modtage pengegaver for 30.000 kr. om året. Og du kan maksimalt have 30.000 kr. stående i pengegaver.
Hvis du er identificeret med NemID eller billedlegitimation, er din månedlige beløbsgrænse for betalingsaftaler 60.000 kr.. Hvis alle opkrævninger falder på den samme dag og overskrider den normale beløbsgrænse på 15.000 kr., kan du dermed godt betale alle opkrævninger samtidig, så længe det samlede beløb ikke kommer over 60.000 kr. på en måned.
Hvis du kun er identificeret med CPR-nummer, tæller betalingsaftaler som en del af dine daglige betalinger til butikker, og den daglige beløbsgrænse er derfor 3.000 kr.
Det betyder, at du nu kan du tilføje din konto direkte i MobilePay, også selvom du ikke har et kort tilknyttet kontoen.
Du kan tilføje op til 10 kort og konti, fx din budget- eller opsparingskonto, som du kan bruge til dine faste betalinger eller til at betale dine regninger i MobilePay. Du tilføjer nemt en eller flere konti i MobilePay-appen under menupunktet ‘Konti & kort’.
Se hvilke banker der gør det muligt at tilføje din konto til MobilePay
En konto er en bankkonto, du kan tilføje i MobilePay, og bruge til dine faste betalinger og betaling af enkeltstående regninger – på samme måde, som når du har tilføjet et kort.
Du kan lægge op til 10 kort eller konti ind i appen og navngive dem præcis, som du gerne vil, så du nemt kan se, hvilke kort og konti du bruger til en betaling. Du skal altid have mindst et kort tilknyttet i MobilePay.
Ja, hvis alle brugere er medkontohavere. Det er ikke nok at have fuldmagt til en konto.
Nej, i første omgang kan du kun bruge diverse konti, fx din budgetkonto, til dine faste betalinger, eller når du skal betale regninger via MobilePay.
Alle MobilePays partnerbanker forventes at være klar i løbet af 2021, men det er kun din bank selv, der kan svare præcist på, hvornår den er klar til at understøtte, at man kan tilføje sin konto i MobilePay.
Se hvilke banker der gør det muligt at tilføje din konto til MobilePay
Hvis du sletter en konto, der er tilknyttet en eller flere betalingsaftaler, bliver dine aktive betalingsaftaler automatisk tilknyttet det kort, du har valgt som primært under 'Konti & kort'. Du kan også selv tilknytte en ny konto eller et nyt kort.
Ønsker du at blokere eller opsige din MobilePay-aftale, skal du kontakte support på tlf. 45 14 44 47. Her får du følgende muligheder:
Hvis du opsiger din MobilePay-aftale sletter vi dine tidligere registreringer, og du er ikke længere MobilePay-bruger. Hvis du vil bruge MobilePay igen, og oprette en ny aftale, skal du vente indtil 1. januar det kommende år.
Du kan af sikkerhedsmæssige årsager, få mulighed for at blokere din MobilePay-aftale. Du kan til enhver tid få den åbnet, når du er klar til at bruge MobilePay igen. Hvis du åbner din MobilePay-aftale igen indenfor samme år, som du har blokeret din aftale, vil dit forbrug i indestående år fortsat være aktivt.
Det er kun muligt at have én MobilePay-profil pr. bruger som privatperson. Hvis du er erhvervsdrivende og ønsker at tilbyde dine kunder betaling med MobilePay, skal du have en erhvervsaftale.
Det koster ikke noget at overføre eller modtage penge med MobilePay for privat-brugere.
Ja, du kan godt have den samme MobilePay-konto tilknyttet flere mobile enheder. Sådan gør du:
Du kan ikke oprette flere MobilePay-profiler med separate kort og konti. Hver privatbruger må kun have én MobilePay-profil.
Har du en smartphone, kan du normalt uden problemer bruge MobilePay-appen. Vær dog opmærksom på, at der kan være flere tekniske krav, hvis du vil bruge særlige funktioner - fx betaling fra låst skærm.
Vi optimerer hele tiden appen til de nyeste versioner af operativsystemerne. Det giver den bedste oplevelse for langt de fleste brugere.
MobilePay-appen virker med følgende operativsystemer:
10.0 eller nyere
5.0 eller nyere
I begyndelsen af 2021 hæver vi kravene til, hvilken version vi kræver. Læs mere her.
MobilePay understøtter således alle de Huawei-telefoner, der bruger Google Play services og som i øvrigt lever op til vores generelle tekniske versionskrav.
MobilePay understøtter pt. ikke nye Huawei-telefoner, som kun kan benytte Huaweis egen app store (Huawei App Gallery). Huawei forventer at introducere de første Huawei App Gallery telefoner på det nordiske marked i løbet af 2020.
Baggrunden er de betydelige ekstra omkostninger i at udvikle og vedligeholde vores apps til tre frem for de nuværende to app stores, GooglePlay og Apple AppStore.
Vi har valgt at fokusere ressourcerne der, hvor de fleste kunder er. Det er også årsagen til, at vi i sin tid lukkede ned for Windows-appen og målrettede IT-ressourcerne mod de to andre app stores. Det er ligeledes – sammen med sikkerhedsvurderinger - forklaringen på, at vi løbende lukker ned for servicering af ældre iPhones og Android-telefoner.
Du skal opdatere MobilePay-appen for at bruge den. Hent den nyeste version i App Store eller Google Play.
Vi optimerer hele tiden appen til de nyeste versioner af operativsystemerne. Det giver den bedste oplevelse for langt de fleste brugere. Hvis din telefons styresystem ikke lever op til vores tekniske krav, kan du desværre ikke bruge MobilePay-appen.
Vi opdaterer løbende MobilePay og forsøger at understøtte ældre telefoner og gamle styresystemer. Af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager stopper vi med at understøtte iPhones og Android telefoner med ældre styresystemer.
I begyndelsen af 2021 betyder den tekniske udvikling, at vi desværre er nødt til at lukke for iPhones, der bruger iOS 10 og Android telefoner med Android 5. Du skal derfor opdatere din iPhone til minimum iOS 11 og din Android telefon til minimum Android 6.0 for at kunne blive ved med at bruge MobilePay. Enkelte ældre telefonmodeller kan desværre ikke opdateres – det beklager vi. Men vi håber, at du vil fortsætte med MobilePay på en anden telefon.
Hvis du har en iPhone, kan du kontrollere om der er en opdatering til iOS på din telefon ved først at gå i 'Indstillinger' - 'Generelt' og i 'Softwareopdatering'. Bemærk, at det på ældre telefoner kan være nødvendigt at opdatere via iTunes på en computer.
Hvis du har en Android telefon, kan der være forskel på, hvordan du opdaterer styresystemet alt efter telefonmodel og Android version:
På nyere Huawei: ’Indstillinger’ – ’System’ – ’Softwareopdatering’.
På nyere Samsung: ’Indstillinger’ – ’Softwareopdatering’.
Hvis din telefons styresystem ikke lever op til vores tekniske krav, kan du desværre ikke bruge MobilePay-appen.
Nej, det er ikke muligt.
Er dit kort udstedt af en bank, der har indgået en aftale med MobilePay Denmark om at distribuere MobilePay, kan MobilePay overføre beløbet direkte fra din konto.
MobilePay er en løsning til private. Du må bruge appen til at sende penge mellem privatpersoner og til at betale i butikker og netbutikker.
Ønsker du at tilbyde dine kunder betaling med MobilePay via et nummer, skal du have en MobilePay MyShop-aftale.
Læs mere om MobilePay til erhverv.
Nej, det er desværre ikke muligt at overføre penge til en finsk MobilePay-bruger.
Den fejl betyder, at der er et problem på modtagerens MobilePay-aftale. Altså den I forsøger at sende penge til. Hvis modtageren har spørgsmål kan han/hun kontakte vores support på tlf. 45 14 44 47.
Ja, hvis du sender til en anden dansk MobilePay-bruger med et dansk telefonnummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay. Vær opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.